Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер и Алонсо изправени пред санкции

Михаел Шумахер и Алонсо изправени пред санкции

40
0

В словото си преди срещата на върха в Италия Макс Мозли спомена, че Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо ще понесат определени санкции. Става дума за това, че и двамата са игнорирали жълтите знамена развявани от стюардите.
“Когато Шумахер излетя от пистата един кран вдигаше колата на Монтоя”, заяви Мозли. “На мястото имаше двойно повече жълти знамена, което би трябвало да означава за пилотите да намалят до възможния максимум и да са готови да спрат във всеки момент. За мен е необяснимо един пилот да излети при тази ситуация. Защото когато това стана имаше голям риск не само за пилота, който при малко повече малшанс можеше да се озове под транспортьора. Можеше да бъде убит или ранен някой от хората от обслужващия персонал. Затова трябва да се намалява максимално. Не знам, защото Михаел излетя, но не се съмнявам, че Чарли Уайтинг ще му потърси сметка за това на утрешния брифинг на пилотите.”
Що се отнася за Алонсо Мозли заяви: “Смятам че стюардите с удоволствие биха обсъдили инцидента на Фернандо, ако той не беше в болница. Затова и не му беше наложена никаква санкция. Той трябва да бъде изслушан първо. Една част от нашите наблюдатели държат разследването по този случай да продължи, но аз не искам да изказвам прибързани заключения. Разследванията продължават и не е немислимо от тях да произтекат и санкции.”