Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: Рубенс свърши по-добра работа

Михаел Шумахер: Рубенс свърши по-добра работа

34
0

Рубенс Барикело ще стартира от първа позиция в надпреварата за Гран при на САЩ днес, след като за първи път през този сезон е постоянно по-бърз от съотборника си Михаел Шумахер в рамките на състезателен уикенд. Самият световен шампион призна след вчерашната квалификация, че Барикело наистина го е победил.
-Доволен съм, че и двамата сме на първа редица. Определено бих предпочел другата позиция, но Рубенс свърши по-добра работа и затова положението е такова – заяви Шумахер. – Имах проблеми в средния сектор заради нестабилност на задната част на колата и загубих доста време там, така че дори второто място бе под въпрос. Аз лично смятах, че ще съм по-назад.

Барикело от своя страна е най-бърз през целия уикенд, като единствено във втората свободна съботна сесия отстъпи първото място.
Чудесно постижение. Колата ми е с прекрасно поведение през цялото време. Освен това напреднахме в сравнение с петъка. В квалификационната обиколка трябваше просто да не бъркам, докато карам на границата – коментира бразилецът.
Рубенс бе критикуван от мнозина наблюдатели и специалисти от началото на сезона заради това, че не успява да се движи с темпото на Шумахер. Техническият директор на Скудерията Рос Браун заяви вчера, че пилотът е отговорил по най-добрия възможен начин на критиците си: с полпозишън.
Много сме щастливи. Рубенс имаше някои проблеми досега, така че постижението му е фантастично – каза Браун.
На въпроса дали Ферари ще прилагат заповеди от бокса, англичанинът каза:
Единствената заповед е, че не трябва да се изхвърлят един друг от пистата.