Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер: Ще се опитаме да спечелим на Маникур

Михаел Шумахер: Ще се опитаме да спечелим на Маникур

74
0

Михаел Шумахер се готви да спечели рекордната си пета световна титла още този уикенд във Франция. Звездата на Ферари е уверен, че може да постигне успех на Маникур.
– Направихме страхотен прогрес и научихме някои много важни неща от тренировките. Сега във Франция е много горещо и това е факторът, който оказва най-голямо влияние върху поведението на болидите. Повърхността на пистата може да е хлъзгава и гумите не се държат както обикновено. Състезанието въобще няма да е лесно, но ние сме сигурни в силите си – заяви Михаел.
Досега германецът има пет победи във Франция. Увереността в силите му пък не е плод единствено на неговия талант, а и на невероятната издръжливост на болидите му. За последен път той отпадна от състезание на Хокенхайм миналата година.
Междувременно се появиха публикации, според които Михаел предпочита да спечели титлата не толкова на Маникур, колкото в следващия кръг – у дома, на Хокенхайм. Той обаче твърди, че няма подобни намерения.
– Ще се опитаме да спечелим на Маникур. Това обаче може да се окаже недостатъчно за спечелване на титлата, тъй като не зависи само от мен, а и от това какво ще направят останалите – обясни Шумахер.