Начало Избрани Мик Шумахер ще кара един от автомобилите на своя баща в Гудууд

Мик Шумахер ще кара един от автомобилите на своя баща в Гудууд

1019
0
Мерцедес W02 и Михаел Шумахер
снимка, Мерцедес

Мик Шумахер ще кара един от автомобилите на своя баща в Гудууд. 24-годишният състезател ще участва за първи път във Фестивала на скоростта, който се провежда във Великобритания. Шумахер ще бъде зад волана на Мерцедес MGP W02- автомобил, който е каран от Михаел Шумахер през 2011 г. Към Шумахер-младши се присъединява и друг бивш пилот на Хаас- Естебан Гутиерес.

Мик Шумахер се присъедини към Мерцедес в началото на тази година. Германецът изпълнява ролята на тестов и резервен пилот на тима от Бракли. Преди това той прекара два тежки сезона в екипа на Хаас

Шумахер ще направи обиколки в два от общо трите дни от „Фестивала на скоростта’ в Гудууд, който ще се проведе от 14 до 16 юли.

Младият германец ще бъде зад волана на Мерцедес MGP W02. Това е вторият автомобил, проектиран и построен от германския производител след закупуването на Браун GP след края на сезон 2009.

Мерцедес MGP W02 е управляван от Михаел Шумахер и Нико Розберг. Той печели точки и помага на отбора да заеме четвърто място в шампионата на конструкторите. Той остава единственият автомобил на тима от Бракли, който не успява да се класира на подиума, като най-добрият му резултат е четвъртото място на Михаел в Гран при на Канада 2011.

Мик Шумахер призна, че няма търпение да седне зад волана на болид на Мерцедес, който преди това е каран от неговия баща. Преди това младият германец управлява няколко от колите на Михаел Шумахер от периодите му в Бенетон и Ферари

„Ще бъде впечатляващо да карам в автомобила на баща ми от 2011-та дори и да е само за кратко. Самото преживяване с това поколение автомобили ще бъде мега“, сподели Шумахер.

„Знанието, че той се е състезавал с този автомобил, го прави много специален. Очаквам много емоции. Имах щастието да карам един от неговите автомобили Бенетон и някои от Ферари-тата, с които се състезаваше. Въпреки това за първи път ще седна зад волана на Мерцедес, който той управляваше. Сигурен съм, че ще изляза от него с широка усмивка на лицето след като приключа обиколката“, добави резервният пилот на Мерцедес.

Шумахер няма да е единственият представител на Мерцедес в Гудууд. Към него се присъединява Естебан Гутиерес. Мексиканецът ще изкачи хълма с Мерцедес W12. Това е автомобилът, който донесе на германския производител последния му успех в шампионата при конструкторите през 2021 г. Германският производител ще покаже двата болида на публиката в официалната зона на питлейна на F1, която ще работи от петък до неделя.

В Гудууд Шумахер отново ще се засече със Себастиан Фетел. Четирикратният световен шампион ще кара два автомобила от личната си колекция- Уилямс FW14B и Макларън MP4/8. И двата болида ще бъдат задвижвани с устойчиви горива. Специални гости на фестивала пък ще бъдат пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри.