Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер в омагьосан кръг: Трябва да докаже, че е бърз, за...

Мик Шумахер в омагьосан кръг: Трябва да докаже, че е бърз, за да се върне в F1, но няма как да го стори

5569
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимки: Пирели

Мик Шумахер няма да си намери отново място във Формула 1, ако не докаже, че е бърз, което всъщност е предизвикателството пред него, заяви Петер Байер. Бившият главен секретар на ФИА е новият главен изпълнителен директор на Алфа Таури. Той обясни, че най-трудното нещо за пилот извън грида е да покаже скоростта си.

„Това е предизвикателството. Как да докаже, че е бърз? Трудно ще му е на Мик, ако Тото [Волф] не го сложи бързо в някоя кола. Ако Даниел [Рикиардо] не беше записал толкова добри времена на Силвърстоун, сега нямаше да е с нас“, заяви Байер

Мик Шумахер е резервен пилот на Мерцедес през настоящия сезон, след като бе освободен от Хаас след два сезона в американския тим. Приносът на 24-годишния пилот и работата му на симулатора за подобряване представянето на F1 W14 на писта бе неколкократно отбелязван през състезателната година досега. Прави изпитания за Пирели с Мерцедес и тест сесия с Макларън. Мик е резервен пилот и на тима от Уокинг благодарение на сътрудничеството им с Мерцедес. Няма да може обаче да участва в свободни тренировки за тима от Бракли. Причината е, че според правилата отборите трябва да пуснат в две официални сесии с под три старта в Гран при. Мик е с 43 надпревари зад гърба си.

Името на Мик Шумахер често се свързва и с места в F1 отбори, които ще останат свободни, но без нищо да е официално. Говореше се, че е бил вариант за Алфа Таури, но Хелмут Марко не го искал. Сега го свързват с позицията на Логан Сарджънт в Уилямс.

Междувременно Мик Шумахер изкара част от ваканцията си с Естебан Окон, с когото са добри приятели. В социалните мрежи се разгоря дискусия коя е младата дама, забелязана заедно с него. Накрая самият пилот пусна снимка в Инстаграм, за да спрат спекулациите. Новата му приятелка се казва Лайла Хасанович – датска манекенка с босненски корени. Двамата се опитали да са възможно най-дискретни, което от един момент нататък се оказа невъзможно.