Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел убеден, че Мерцедес ще задържи второто място в F1 този сезон

Ръсел убеден, че Мерцедес ще задържи второто място в F1 този сезон

954
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел е убеден, че Мерцедес ще се справи силно през втората половина от сезон 2023 във Формула 1 и ще задържи второто място при конструкторите в първенството. Осемкратните световни шампиони не се представят на ниво според собствените си стандарти. В течение на сезона обаче наваксаха част от изоставането спрямо някои от преките си съперници тази година и постигнаха напредък. Само в последните три надпревари преди лятната ваканция авансът на Мерцедес спрямо започналия толкова силно състезателната година Астън Мартин нарасна от 3 на 51 точки. Ред Бул е далеч напред, но зад екипа от Милтън Кийнс се случват много интересни неща.

„Според мен Макларън имаше просто наистина добра серия и тимът е в чудесна форма. Нещата често се подреждат по този начин в спорта. Получават се малко по-лесно, когато вървиш в правилната посока. Не се натоварваш толкова, когато болидът се представя като хората“, отбеляза британският пилот.

„Сигурен съм, че ще сме силни през втората половина от сезона. Имаме някои малки новости, идващи след ваканцията. Уверен съм, че можем да задържим второто място и да намалим още повече разликата (спрямо Ред Бул)“, допълни Ръсел

Междувременно 25-годишният Ръсел почива активно като повечето си колеги. Той публикува в социалните мрежи серия снимки от онази част от ваканцията си, която изкарва със семейството и приятелите си.

„Определено имах нужда от почивка. Първата половина от този сезон на свой ред бе разделена на две. Първите шест надпревари бяха много силни. Следващите шест – не чак толкова. Имам известна представа защо се получи така. Някои грешки бяха мои. Такива, като случилото се в Австралия например, ми костваха много точки. Но когато не се бориш за титлата при пилотите, се стараеш да извлечеш максимума от битката при конструкторите. Ние до момента се справяме“, каза още Ръсел.

От Мерцедес пък използват точно този момент през годината, за да рекламират заедно с Ръсел един от партньорите си – хотелската верига „Мариот“. В клипчето пилотът пристига на френската Ривиера и отсяда в един от техните хотели с предупреждение лично от Тото Волф да не „прекалява“ с почивката. Тази част от рекламата се получи малко странна, след като самият ръководител на Мерцедес в F1 се контузи при инцидент с маунтинбайк.