Начало Рали Микелсен: И подиум ще е страхотен успех на рали Канарски острови

Микелсен: И подиум ще е страхотен успех на рали Канарски острови

36
0
Андреас Микелсен

Подиум в предстоящото рали Канарски острови ще е страхотен резултат, смята Андреас Микелсен. Норвежкият пилот на Шкода и останалите му колеги се подготвят за втория кръг от Intercontinental Rally Challenge (IRC), където ще участва и българката Екатерина Стратиева.

Специално за Андреас сезонът започна прекрасно с победа на Азорските острови.

Второто рали от IRC, чийто център ще е Лас Палмас, ще е на асфалт. Микелсен се е състезавал само веднъж там, но постепенно шлифова техниката си и се чувства достатъчно комфортно на такава настилка.

Надпреварата на Гран Канария ми допадна миналата година. Научихме отсечките, постигнахме солиден резултат, а сега съм и далеч по-силен на асфалт. Определено желанието ни е да сме по-бързи, но и да вземем точки. Прекрасно е да съм първият пилот, спечелил три поредни победи в IRC, но ще е трудно да продължа в същия дух на Канарските острови, защото състезанието е трудно. При толкова добри пилоти на асфалт подиумът ще е истински успех – коментира Микелсен.

36-ото рали Канарски острови започва с официален старт вечерта в Лас Палмас следващия четвъртък (15 март). В петък има 9 скоростни отсечки, а в събота – 6. Финалът е привечер на втория ден от надпреварата.