ГП на Малайзия след:
Последно състезание: Сингапур

Микелсен ще кара на мястото на Мийк в рали Полша

12.06.2017 | Иво Кръстев, снимка Ситроен | коментара Андреас Микелсен

Андреас Микелсен ще участва на мястото на Крис Мийк следващия кръг от световния рали шампионат в Полша. Микелсен кара за първи път за Ситроен в Италия и завърши 8-и. Мийк пък не се представя добре напоследък, като в последните 4 състезания не е печели точки. В тях той претърпя няколко сериозни катастрофи. 

В последния кръг в Сардиния Мийк също не завърши, като отпадна в 4-ата отсечка, като бе начело в надпреварата до този момент. От началото на сезона Мийк има само 27 точки, 25 от които от драматичната му победа в Мексико, където той едва не изпусна победата в последните завои на надпреварата.

„След серия от разочароващи резултати, помолихме Мийк да не участва в следващото рали, заяви спортният директор на Ситроен Ив Матон. – Крис прие това. То е в най-добър интерес на тима и искаме да му благодарим за разбирането.

Почивката ще му даде шанс да презареди батериите си и да освободи част от напрежението, преди да се подготви за рали Финландия. Той спечели там миналата година след перфектно представяне и се надяваме той да се върне по-силен.“

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти