Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Минарди PS05 хвърлен в битка без нито един тест километър?

Минарди PS05 хвърлен в битка без нито един тест километър?

23
0

След три състезания, в които пилотите на тима бяха принудени да се влачат в дъното на класирането без да могат да съперничат дори на екипа на Джордан, от Минарди решиха да пуснат първата си нова кола от години насам. Надеждата е тя да предизвика обрат и именно за това на 24 април при идването на кервана в Европа тя ще направи състезателния си дебют. Дали обаче тя ще бъде тествана преди първото си състезание все още не се знае.

„Смятаме да направим шейкдаун през следващата седмица, но дали ще сме окончателно готови с колата до тогава все още не се знае”, обяви говрителя на тима Греъм Джоунс. „В момента във фабриката се работи на високи обороти, за да бъде подготвена колата. Надяваме се да направим поне няколко километра тестове преди дебюта на Имола.”

Освен ново шаси тимът ще получи и нов двигател от Косуърт, който ще бъде поне с 60 к.с. по-мощен. Досега той не можеше да бъде монтиран в PS04B защото не бе съвместим с шасито.

„Целта е да завършим преди Джордан в шампионата” заяви в заключение Джоунс по повод на първата нова кола на Минарди от 4 години насам.