Начало Автомобили Mini Countryman Panamericana Plug-in хибрид по пътя на мечтите

Mini Countryman Panamericana Plug-in хибрид по пътя на мечтите

89
0

Ексклузивният вариант на MINI Cooper S E Countryman ALL4 стартира маратонско пътуване от Северна Америка до Огнена земя – електрическата мобилност завладява нов терен и допълнителни целеви групи – специално подготвеният автомобил е представен на New York International Auto Show 2018.

Електрическата мобилност в стила на MINI завладява нови терени. А с първият Plug-In хибриден модел на британската премиум марка насочената към бъдещето задвижваща техника скоро ще достигне до съвсем нови територии и целеви групи по пътя на мечтите Panamericana. На New York International Auto Show (30 март до 8 април 2018 г.) MINI ще представи идеалният автомобил за маратонско пътуване от Северна Америка до Огнена земя.

MINI Countryman Panamericana е създаден специално за екстремно предизвикателният маршрут. Допълнителните фарове, RunFlat гумите и багажникът на покрива за транспортиране на резервно колело подготвят компактния модел с 5 врати за това изключително пътуване.

При това автомобилът отговаря на MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,3 – 2,1 л/100 км; среден разход на електроенергия: 14,0 – 13,2 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 52 – 49 г/км), което се квалифицира за приключението Panamericana като гъвкав маратонски спортист благодарение на мощността на двата си двигателя. 

Трите екземпляра MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид ще поемат по интерконтиненталното трасе на най-дългата в света пътна връзка Север-юг. С това те ще докажат както надеждността, така и пригодността за дълги пътувания на Plug-In хибридното задвижване на MINI Cooper S E Countryman ALL4.

С тази ефектна акция MINI ще привлече вниманието към електрифицираното задвижване и в други държави, в които осъзнаването на устойчивата мобилност се събужда бавно, но които в същото време по особен начин са засегнати от последиците от климатичните промени. Plug-In хибридното задвижване на MINI Cooper S E Countryman ALL4 има ефективен и постижим независимо от градските инфраструктури принос за безпроблемно понижаване на СО2 емисиите при движение в градски условия.

С пробега си от до 40 километра то може да се придвижва чисто електрически и на по-дълги отсечки извън границите на града. Интелигентно съгласуваното взаимодействие на електрическото задвижване с двигателя с вътрешно горене комбинира възможността за шофиране с нулеви локални емисии с познатата свобода от големия пробег при автомобилите с конвенционално задвижване, който осигурява типичната за MINI радост от шофирането дори и при пътуванията по международни магистрали като  Panamericana. 

Panamericana, която според областта и езика е позната и като Pan-American Highway, Ruta Panamericana или Interamericana, свързва американският щат Аляска с Огнена земя в Аржентина, като дължината й между най-северната и най-южната точка е около 25 750 километра. Както в Северна, така и в Южна Америка Panamericana включва и множество отклонения и алтернативни маршрути, така че пълната дължина е над 48 000 километра.

В граничната зона между Панама и Колумбия за продължаване на пътуването е необходимо транспортиране с кораб, тъй като първоначално планираната отсечка от около 90 километра не е завършена с цел запазване на местната тропическа гора. Пътуването историческия път-мечта води и през най-различни климатични зони, през гъста джунгла и много тежки високопланински проходи.

Освен добре изградени скоростни шосета маршрутът, който трябва да преодолеят трите MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид, включва и участъци с макадам и тесни планински пътища. За всеобхватните и всестранни таланти на първият Plug-In хибриден модел на британската марка освен задвижващата техника на електрифицирания вариант на модела допринася и автомобилната концепция на MINI Countryman.

MINI Cooper S E Countryman ALL4 предлага пет пълноценни места за седене, разточително голям багажник и висок комфорт, които осигуряват типичната за марката радост от шофирането дори и извън границите на града.

Двата му двигателя генерират обща системна мощност от 165 кВт/ 224 к.с. Освен това прецизно управляваното взаимодействие между задвижването на предните колела от двигателя с вътрешно горене и на задните колела от електромотора осигурява и интелигентно задвижване на четирите колела.

То ще гарантира уверена радост от шофирането по наводнените пътни настилки, покритите с пясък и чакъл отсечки, както и по заснежените планински пътища, които са част от маршрута на трите MINI Countryman Panamericana Plug-In хибрид.