Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен и Рено започват спешни тестове

Мишлен и Рено започват спешни тестове

39
0

Рено и Мишлен ще започнат съвместни тестове тази седмица на пистата Херес с цел да противодействат на силното представяне на Бриджстоун.
###
Рено и Мишлен ще започнат съвместни сериозни тестове тази седмица на пистата Херес с цел да противодействат на силното представяне на Бриджстоун.
Михаел Шумахер и Ферари победиха във Франция, въпреки че пистата там се счита за домашна на френския производител. Друга основателна причина от Мишлен да бързат с изпитанията е, че предстои лятната забрана за тестове.
Шампионите от Рено обаче твърдят, че не са в паника заради двете последователни победи на Шумахер и намаляването на точковата разлика между него и водача в класирането Алонсо.
„Това е борба между двата отбора, както е през целия сезон дотук и ще продължи да бъде такава. Няма причина да изпадаме в паника – нито поради ситуацията в шампионата, нито по отношение на техническия статус между отборите. Случи се Ферари да победи два пъти последователно, но преди това ние доминирахме в четири старта един след друг. Няма повод да се съмняваме, че махалото няма да се върне обратно при нас в следващите седмици”, коментира Денис Шеврие, шеф по операциите на пистата в Рено и допълни, че победата на Ферари на Маникур определено е разочарование за френския тим, но второто място на Алонсо е много важно за запазване на преднината в шампионата.