Начало Други Mision Motors предтавиха истински спортен електро-мотоциклет

Mision Motors предтавиха истински спортен електро-мотоциклет

134
0

Докато в автомобилния свят моделите с алтернативно задвижване вече са доста често срещано явление, при мотоциклетите подобни представители почти не се срещаха. На тазгодишната конференция, наречена ‘Технологии, забавление и дизайн’ обаче, компанията Mission Motors показа своя Mission One – напълно електрически задвижван спортен мотоциклет с максимална скорост от 240 км/ч.

Моделът успява да съчетае всички силни черти на електрозадвижването. Той ползва патентована литиево-йонна батерия, съчетана с водно-охлаждан, трифазен AC мотор. С тази комбинация мотоциклетът може да измине 240 километра с едно зареждане. Скоростната кутия е едностепенна. Окачването е изработено от Олинс, а спирачките са регенеративни и са дело на Брембо.

Очаква се на 12-ти юни тази година моделът да бъде тестван не къде да е, а на известното ежегодишно състезание на остров Ман.

Mission Motors планират да пуснат Mission One в серийно производство. Първите 50 броя ще бъдат продадени като лимитирана серия за 2010-та година на цена от 68 995 щатски долара. Това лято се очаква компанията да покаже и модели с по-реалистични цени.