Начало Рали Митко Илиев прие предизвикателството на Крум Дончев

Митко Илиев прие предизвикателството на Крум Дончев

51
0

8-кратният рали шампион на България Димитър Илиев прие предизвикателството на Крум Дончев двамата бивши рали асове да премерят сили с актуални автомобили в някое от големите състезания у нас през тази година. Дончев, който прекрати кариерата си след края на 2014 г., иска това да се случи на надпревара по избор на Илиев, като смята, че е удачно това да е рали България или Сливен, а автомобилите да са от клас R5.

„Зная, че това което правя няма да се хареса на някои от близките ми, но аз обещавам, че състезанието няма да бъде скучно, а дори обратното, написа Дончев във фейсбук. – Ще трябва да зарадваме максимално и феновете, защото съм сигурен, че и те истински го желаят. Ще се радвам отново да застанем рамо до рамо с колегите. Да го направим!”

В отговори Илиев обяви: „Ние сме участвали в много истински състезания и за мен винаги е било удоволствие и чест да заставам рамо до рамо както с теб, така и с всички останали колеги. Никога не съм се състезавал само с един конкретен пилот! С радост приемам поканата ти с уговорката, че който кани, плаща и сметката.

Ти определи автомобилите, ти трябва да ги подсигуриш и обезпечиш, защото и двамата знаем, че ще се стигне до разчистване на финансови взаимоотношения с клуба, от който се наемат автомобилите. Ние с Янаки ще се явим напълно готови и в настроение за старта, който феновете изберат.”

Много от феновете на моторните спортове коментираха, че в красивата битка задължително трябва да се включи друг рали ас от близкото минало – Петър Гьошев, който в момента е треньор в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy.