Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Mitsubishi i-Miev ще тества и в щата Орегон

Mitsubishi i-Miev ще тества и в щата Орегон

61
0

Филиалът на Mitsubishi Motors Corporation (MMC), Mitsubishi Motors North America (MMNA) , подписа Меморандум за Разбирателство (МзР) с щата Орегон и Декларация за съвместна работа с електроцентралата „Портланд Дженерал Електрик” за тестване на нулевите емисии на електрическия автомобил i MiEV.

„Орегон приветства партньорството с Мицубиши във време, когато преминаваме към ново поколение на автомобилни технологии. Заедно, ние можем да изградим последователна и устойчива инфраструктура, за да могат потребителите плавно да преминат към електическите автомобили,” коментира областния управител Тед Кулонгоски.” Това партньорство показва, че държавната управа може в действителност да работи за едно по-зелено бъдеще – това е полза, както за икономиката, така и за околната среда.”

„В момента разработваме модел за инфраструктура със станции за зареждане в нашата територия на обслужване, за да подкрепим развитието на пазара на електрически задвижвани автомобили в Орегон,” сподели Джим Пиро, президент и изпълнителен директор на „Портланд Дженерал Електрик”.

„Нашите клиенти са първи сред жителите на страната по закупуване на екологична енергия, така че безспорно са ангажирани с опазването на околната среда. Очакваме Орегон да бъде един от най-големите пазари за следващото поколение електрически автомобили. С нетърпение очакваме да си партнираме с Мицубиши и щата Орегон за този значим проект.”