Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Младоци тестват за Ферари на Фиорано

Младоци тестват за Ферари на Фиорано

48
0

Тримата най-добри в италианската Формула 3 бяха поканени от Ферари да тестват на домашната им писта Фиорано. Това бе своебразният подарък от Скудерията за тримата състезатели. Така Едоардо Пископо, Салваторе Чичатели и Мирко Мортолоти имаха възможността да карат F2008 по италианската писта.

Допълнителен бонус за тримата състезатели от италианската Формула 3 бе, че полезни съвети им даваха мениджърът в тима на Ферари, Лука Балдизиери, както и тест пилотът на компанията и шампион във FIA GT, Андреа Бертолини.

По повод на теста на тримата младоци Балдизиери коментира: „Наистина бяхме впечатлени от скоростта на тези момчета. Те се представиха отлично и въпреки че условията не предразполагаха, те не направиха никакви грешки. Момчетата имат отличен потенциал, а това показва, че Формула 3 е страхотно училище за млади пилоти.”

В края на деня шампионът Мирко Бортолоти даде най-бързо време от 59.111 секунди, докато най-бързите турове на Пископо и Чичатели съответно бяха 1.00.336 мин. и 1.01.243 мин.