Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мнението на пилотите за новите гуми е много позитивно, обявиха от Пирели

Мнението на пилотите за новите гуми е много позитивно, обявиха от Пирели

90
0
гуми,Пирели

Мнението на пилотите за новите гуми на Пирели за 2018 г. е много позитивно. Това обяви шефът на състезателния отдел на тима Марио Исола. За следващия сезон продуктите на италианския доставчик ще бъдат по-меки спрямо сегашните.

Освен това ще бъдат налични още два типа сликове – хиперсофт, които ще бъдат най-меките, и суперхард, които ще са най-твърдите. Хиперсофт ще бъдат с 2 стъпи по-меки спрямо сегашния ултрасофт.

Днес и вчера пилотите, участващи на теста в Абу Даби, имаха възможност да изпробват новите гуми. Всеки тим разполагаше с общо 20 комплекта, 12 от които определени от Пирели като тип, а останалите 8 бяха по избор на отборите.

Люис Хамилтън определи типа хиперсофт като най-добрият, който Пирели е правил след завръщането си в спорта през 2011 г. Райконен пък заяви, че няма голяма разлика между новите и тазгодишните типове гуми.

По думите на Исола, гумите хиперсофт са с около 1 секунда на обиколка по-бързи от ултрасофт. Той изрази и задоволството си от проведените 2 дни изпитания на пистата Яс Марина.

„Характеристиките на пистата означаваха, че тестът ще бъде концентриран върху типовете от медиум до хиперсофт, обясни Исола. – Пилотите дадоха много позитивна оценка на гумите.

Гумите хиперсофт изпълняват нашите първоначални очаквания, като са с 1 сек по-бързи от ултрасофт. Това трябва да бъде потвърдено и на други трасета. Всички типове са с една стъпка по-меки спрямо тазгодишния им еквивалент.“