Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мненията на главните действащи лица след Малайзия

Мненията на главните действащи лица след Малайзия

27
0

Кими Райконен, победител:

“Много съм радостен след първата си победа във Формула 1, но смятам че едва утре ще осъзная какво съм направил в действителност. Искам да благодаря на всички от отбора. И не само на тези, които са с нас в Малайзия, а и на хората от Макларън и Мерцедес, които работят в момента в Уокинг, Биксуорт и Щутгарт. Искам да благодаря и на хората от Мишлен за тяхната работа. Направих добър старт и когато влизах във втория завой видях как два от болидите пред мен се докоснаха. Исках да мина от външната страна, но видях, че едната кола се завъртя и тръгна назад и в последния момент реших да мина отвътре. Това определено бе по-доброто решение за мен. След това изпреварих Ник (Хайдфелд – б.а.) и станах втори.
Днес вечерта се връщам у дома в ШВейцария, затова не мисля, че ще има голямо празненство, но със сигурност ще празнуваме поне малко. Очаквам с нетърпение следващото състезание и остатъка от сезона.”

Рубенс Барикело (2 място)

“На старта останах зад Михаел и след втория завой веднага видях, че един от болидите отпред се завъртя. Опитах се да избегна инцидент, колата на Трули продължи да се движи назад. Затова смених посоката си и влязох отвътре в завоя, а това ми струваше доста време. Отломки и имах късмет, че не уцелих нито един от тях. Излязох зад Хайдфелд, но благодарение на високата ни максимална скорост на правите не ми бе много трудно да го изпреваря. Настройките ни бяха много добри, но трябваше с всички сили да гоня колите пред мен и това определено повлия много на тактиката ни. След изпреварването на Хайдфелд нямах никакви проблеми, но забелязах, че Кими постепенно се откъсва. След втория стоп имах малки проблеми с двигателя и 15 обиколки преди края реших, че ще пазя позицията си. Искам да благодаря на комисарите, че ми разрешиха да карам без системата HANS. Надявам се, че за следващото състезание ще оптимизираме системата и ще мога да я използвам без да имам никакви болки.”

Фернандо Алонсо (3 място)

“Днес е най-хубавия ден в моя живот, прекрасно е чувството да се качиш на подиума, особено след като през по-голямата част от състезанието имах проблеми със скоростите и в края дори ми се наложи да превключвам ръчно предавките. Честно казано не вярвах, че ще успея да завърша. Вместо това обаче постигнах прекрасен резултат. Съжалявам за Ярно, защото и той можеше да е до мен на подиума, но все пак факта че и двамата влязохме в точките е много радващ. Едно голямо благодаря на тима, на който също така посвещавам първия си подиум.”

Ралф Шумахер (4 място)

“Това състезание бе невероятно. Все едно че направих 56 квалификационни обиколки. Да се кара отпред както през миналата година със сигурност е много по-лесно. Като се има предвид 17 ми позиция на старта съм страшно доволен от четвъртото си място. Мисля, че новите правила са добри. Всичко е много объркано от началото до края и има какво да се види по време на състезанието”

Ярно Трули (5 място)

“Честно казано мисля че днес изпуснахме една доста добра възможност. Всичко вървеше добре докато Михаел не ме завъртя. След състезанието той ми се извини, но то почти свърши за мен още в първата обиколка. Имах и други проблеми, забавиха ме в бокса и до края трябваше да се боря за позицията си. Хубаво е че петото носи точки на мен и на тима, но съм разочарован, защото знам че можехме да постигнем доста повече.”

Михаел Шумахер (6 място)

“Това бе едно доста тежко състезание с доста нещастен старт. Направих грешка и подпрях Ярно, за което после му се извиних. Това бе решаващ момент в състезанието. За мен бе изненадващо, че след като изтърпях наказанието си все още бях в състояние да се боря за точките. Като се имат предвид обстоятелствата съм доволен от резултата си. Нямам никакви оплаквания към колата, която работи много добре. Благодаря много на всички от отбора и се надявам че следващото състезание ще се развие по-благоприятно за нас”