Начало Formula 1 News Можех да бъда още по-бърз, заяви Райконен

Можех да бъда още по-бърз, заяви Райконен

8
0

Кими Райконен заяви, че е можел да бъде още по-бърз във втората тренировка за Гран при на Китай, но трафикът му е попречил.

Финландецът бе с най-добро време след втория сектор в бързия си тур с гумите ултрасофт, но в последния трябваше да изпревари няколко по-бавни коли и в крайна сметка изостана само на 0.007 сек от лидера Люис Хамилтън с Мерцедес.

Като цяло Ледения беше много доволен от деня и свършената работа, като за пореден път този сезон бе по-бърз от съотборника си в Скудерията Себастиан Фетел, в случая с 1 десета от секундата.

„Беше много добър петъчен ден, каза Кими. – Много съм доволен от усещането за колата. Имаме много добра база, от която започнахме уикенда. Колата беше добре още от самото начало и е лесно да се правят допълнителните фини настройки.

В бързата ми обиколка във втората тренировка попаднах в трафик. Сигурен съм, че можех да бъда по-бърз в нея. В дългите серии така и не добихме ясна представа за темпото ни заради условията. Започна да вали и карането ни беше ограничено.”

Фетел от своя страна заяви, че колата още не е на нивото, на което иска да бъде в Китай, като ще има нужда от още настройки преди квалификацията утре. Себастиан завърши втората сесия на 4-о място, като бе на 0.1 сек от Люис Хамилтън.

„Още не сме там, където искаме да бъдем по отношение на колата, заяви германецът. – Трудно е да се намери идеалната позиция. Но ако го направиш, тогава можеш да отключиш потенциала на колата и да извадиш още скорост. Следобед бях по-доволен, но се надявам утре да съм още по-щастлив.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter