Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можехме да спечелим и в битка срещу Ферари, смята Хорнер

Можехме да спечелим и в битка срещу Ферари, смята Хорнер

41
0

Екипът на Ред Бул е можел да спечели състезанието за Гран при на Малайзия и в пряка битка срещу Ферари. Това смята спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер. Победата на Сепанг взе Макс Верстапен, който стартира от втора позиция, но още в първите обиколки от надпреварата изпревари Люис Хамилтън и до финала бе недостижим.

Заради технически проблеми в състезанието не стартира Кими Райконен, а заради такива в квалификацията Себастиан Фетел трябваше да потегли последен. С впечатляващо темпо обаче германецът стигна до 4-ото място на финала, като в края дори имаше шанс да атакува 3-ия Даниел Рикиардо с Ред Бул. Според Хорнер обаче дори Себастиан и Кими да са стартирали в челото, то Макс също е можел да спечели.

„Мисля, че имахме темпото да победим всички коли, каза Хорнер. – Смятам, че Себастиан беше бърз в края на състезанието, защото го започна от дъното на колоната и се придвижваше към челото. Не видях да има скорост без коли пред него с гуми софт или суперсофт, която да е по-добра от тази, на която ние бяхме способни днес. През целия уикенд колите ни бяха в много добра форма.“

Хорнер заяви още, че темпото на колите на Ред Бул е било по-добро от очакваното, но в тима се усещали, че са в добра форма за състезателния уикенд.

„Колата беше много добра с гумите в петък и много бърза във високоскоростните завои, обясни Кристиан. – Можете да видите, че карахме с по-малко притискаща сила спрямо другите. Не използвахме T-крилото и смятам, че намерихме много добри настройки. Освен това пилотите се представиха на най-високо ниво.“