Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можем да спечелим в Остин с чиста скорост, смята Рикиардо

Можем да спечелим в Остин с чиста скорост, смята Рикиардо

47
0

Екипът на Ред Бул може да спечели състезанието в Остин с чиста скорост и без проблеми на съперниците. Това смята пилотът на тима Даниел Рикиардо. „Биковете“ са в отлична форма напоследък, като Макс Верстапен победи в Гран при на Малайзия.

След това холандецът притискаше лидера Люис Хамилтън в Япония и завърши 2-и. Рикиардо пък финишира 3-и в двете надпревари. Сега в Остин Даниел отново очаква отлична скорост от болида си и възможност да се пребори за успеха.

„Изглежда, че вече всеки уикенд можем да се борим за победата, заяви австралиецът преди началото на тренировките в САЩ. – Състезателното ни темпо в последните състезания бе много добро. А трасето тук е по принцип е добро за нас.

Трябва да покажем най-доброто от себе си, за да спечелим. Няма да е лесно, но ако го направим, имаме шанс за победа. На тази писта може да се изпреварва. Има поне 3 или 4 възможности за това. В Мексико също може да се изпреварва. Очаква тези две състезания да сме силни.“

Рикиардо заяви още, че в тима вече много по-добре разбират колата и ъпдейтите по нея помагат за силното представяне във втората половина от сезона. Затова според него в тима могат да се надяват на победа, разчитайки изцяло на своите възможности, а не само на грешки и проблеми на съперниците.