Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монреал може да се завърне още следващия юни

Монреал може да се завърне още следващия юни

40
0

Кметът на Монреал най-накрая съобщи за някои конкретни евентуални дати, на които Гран при на Канада може да се върне в календара на Формула 1.

Джералд Трембли коментира пред „Associated Press“, че изглежда много възможно пистата Жил Вилньов да се върне в календара следващия юни. Той също така изрази увереността си, че ще може да направи официално съобщение преди публикуването на официалния календар за 2010 година, което ще стане през септември.

„Все още има някои неща, които са започнати, и те трябва да бъдат довършени“ – каза Трембли. „В момента се опитваме да финализираме това споразумение с най-голяма полза за Монреал.

Увереност показа и Франсоа Дюмонтие – шеф организатор на надпреварата в Монреал от последните години.

„Бих казал, че съм голям оптимист. Мисля, че има да се свършат още много неща, но няма защо да не бъда оптимист“ – коментира той пред местно издание.

Дюмонтие допълни, че е много възможно да бъде направено официално обявление в следващите две седмици, като се надява това да се случи след кръга от НАСКАР, който ще се проведе в Канада в края на август.

„Бих искал малко да почакат, преди да обявяват нещо, тъй като остават по-малко от три седмици до състезанието ни от НАСКАР. Искам всичкото внимание да е върху събитието ни.“