Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монте Карло – състезанието за богатите и известните

Монте Карло – състезанието за богатите и известните

148
0

Гран при на Монако може и да не беше най-вълнуващата надпревара в календара от чисто състезателна гледна точка, но за сметка на това могат да се напишат безброй страници на тема кой успя да посети тазгодишното издание на престижния старт. След като в продължение на почти цяла седмица партитата в Княжеството с пилотите от Формула 1 и техните шефове в главните роли не спряха, неделята бе кулминацията на присъствието на известни личности, наблюдаващи лично как Фернандо Алонсо разбива конкурентите с темпото си по улиците на Монте Карло.
Мика Хакинен напрмер дори успя да свърши малко работа за Джони Уокър – за пореден път призова към разумна употреба на алкохолни напитки, а след това представи специална инициатива, включваща безплатно прибиране вкъщи на попрекалили с питиетата. След това финландецът се разходи със съпругата си Ерия и много порасналия си син Хюго. Междувременно рали звездата от миналото Юха Канкунен посети Тойота, австрийският скиор Бенямин Райх и шампионът за 2004 г. в DTM и победител в миналогодишната Надпревара на шампионите Матиас Екстрьом се мотаеха из Ред Бул и Торо Росо.
В Монако не пропусна да се появи Еди Джордан, както и да присъства на най-шумното и най-широко отразено парти за седмицата – това на авиолиниите Кингфишър, спонсор на Тойота. При новината, че рапърът Джей-Зи е на купона, навалицата на яхтата стана почти невъзможна. Флавио Бриаторе обаче се задържа едва няколко минути, тъй като настъпи стъклата от счупена чаша. Доста време след това си личало откъде точно си е тръгнал шефът на Рено, който иначе с удоволствие демонстрирал далеч по-младата си приятелка Елизабета Грегорачи.
Днес около боксовете обаче на трасето и около боксовете настана истинска лудница. От една страна на пистата се изсипаха на практика всички възможни шефове на автомобилни компании, участващи във Формула 1. Доста повече внимание обаче привличаха продуцентът Джордж Лукас (чиято сага “Междузвездни войни” преди два дни навърши три десетилетия – на 25 май 1977 се е състояла премиерата на “Нова надежда” и който вече познава кажи-речи целия падок след няколкото си визити), английският актьор Джъд Лоу (появил се за щастие на голяма част от дамите), френският режисьор Люк Бесон (който бе привилегирован да изгледа състезанието заедно със самия Михаел Шумахер, а седемкратният световен шампион внимателно наблюдаваше какво става в Скудерията директно от терасата над бокса). Навалицата около актьора Жан Рено пък напомняше стълпотворенията около Люис Хамилтън по време на последните няколко състезателни уикенда.
Цялото семейство Грималди, управляващо Княжеството, отново бе на състезанието. Принц Алберт II си бе намерил особено приятна компания – от няколко дни той бе неотлъчно до Шарлийн Витсток, южноафриканска плувкиня и модел на бански костюми за Спортс Илюстрейтид. Слуховете за сериозна връзка между датират още от миналата година, тъй като се появиха заедно на още няколко важни международни спортни церемонии, а това бе втората Грани при на Монако, която дама изкара с принца.