Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло: Мозли трябва да се откаже

Монтедземоло: Мозли трябва да се откаже

24
0

И президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло се включи в дебатите около фигурата на Макс Мозли, като италианецът смята, че президентът на ФИА би трябвало да се откаже от своя пост, въпреки че спечели вота на доверие по време на Извънредната генерална асамблея във вторник.

И въпреки че се видя, че Мозли може да разчита на доверието на автомобилните асоциации,то същевременно не спират и предложенията от различни страни да се откаже от позицията си.Сега и Монтедземоло се включи към онези, които вярват, че Мозли не трябва да продължава да бъде президент на ФИА.

Пред италианската новинарска агенция „АНСА” президентът на Ферари каза: „Вярвам, че самият той осъзнава, че понякога е нужно човек да си каже „Трябва да напусна поради причини,засягащи доверието на другите.”

Малко след началото на скандала Монтедземоло бе направил изказване, според което Мозли не трябва да остава на поста си. Италианецът обаче е категоричен, че за 17-те си години начело на ФИА президентът е постигнал изключително много.

„Мога да кажа, че в деня, в който Мозли реши да напусне, ФИА ще трябва да си намери лидер със същото ниво на опит, компетентност, характер и балансираност.”

Президентът на Ферари подчертава, че определено Мозли може да бъде модел за професионализъм и наследникът му трябва да бъде като него.