Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтеземоло призова за спокойствие, въпреки оттеглянето на спонсори

Монтеземоло призова за спокойствие, въпреки оттеглянето на спонсори

29
0

Президентът на Ферари Лука ди Монтеземоло призова света на Формула 1 да не се паникьосва от оттеглянето на някои от основните си спонсори.

Oт главния спонсор на Рено ING Груп съобщиха, че след 2009-та година ще прекратят договора си с отбора. Възможно е и спонсорът на Уилямс – Кралската банка на Шотландия да последва техния пример.

БМВ Заубер вече загуби Креди Суис. Освен това бразилската петролна компания Петробас, Баугур Груп и няколко други гиганта също вече се оттеглиха.

По-рано тази седмица шефът на Макларън Рон Денис твърдо заяви, че Формула 1 остава „особено атрактивна възможност за спонсорство”.

Монтеземоло от своя страна също е на подобно мнение:
Има някои, които ще си отидат и други, които ще дойдат.”, каза той.

Когато ING съобщи, че прекратява спонсорския си договор с Рено, шефът на отбора Флавио Бриаторe каза, че целта на ФОТА е да продължи да съкращава разходите, за да гарантира сигурно бъдеще за Рено, другите отбори и за Формула 1 като цяло.

Монтеземоло продължи:
Това е труден момент, но сме преживели и други такива. Важното е да не драматизираме нещата.

Вярвам, че Формула 1 става все по-интернационална и въвлича много производители и много отбори. Затова със силно съкращение на разходите винаги ще запази място за спонсори”,
заключи той.