Начало Автомобилни новини Монтират уникален паметник на Луи Шевроле в родния му град

Монтират уникален паметник на Луи Шевроле в родния му град

70
0
Chevrolet,Луи Шевроле

Огромен бюст от полирана стомана ще озари Парк де Л, Уест в Ла Шо-де-Фондс, напомняйки на посетителите за Луи Шевроле, един от най-известните синове на швейцарския град.

Скулптурата, създадена от Кристиян Гозенбах е победител в конкурса по случай 100-годишнината на Chevrolet. Началото на съревнованието бе дадено на 3 ноември 2011 година – рожденият ден на марката. Международното жури избра творението на Гозенбах като най-добрата от четири други изключително креативни идеи. Впечатляващото произведение на изкуството ще бъде издигнато в централно разположения Парк Л, Уест в Ла Шо-де-Фондс.

„Кристиян Гозенбах създаде произведение на изкуството, което журито определи като най-ангажиращо в емоционален план, въпреки че всички предложения притежаваха уникален характер. Неговият подход е новаторски и олицетворява същността на човека създал марката Chevrolet. Визуалната сложност и постоянно променящите се отражения превръщат това произведение на изкуството в нещо изключително интригуващо,“ отбелязва Сюзан Дохърти, председател на журито, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe.

„Много благодаря на журито за доверието с което възнагради моя проект. Изключително съм поласкан от възможността да представя духа на 100 годишната история на Chevrolet и да претворя динамизма, който олицетворява живота на Луи Шевроле,“ отбеляза Кристиян Гозенбах, от Женева, Швейцария.

Творбата победител отдава почит на една световно известна марка по случай нейната стогодишнина. Тя отразява ценностите на Chevrolet и на нейния, роден в Швейцария съосновател, станали известни в 140 държави по света: пионерният новаторски дух, дълбокото чувство за оптимизъм и страстта да взимаш максималното от възможностите които ти предоставя животът.

Този проект е част от цяла поредица свързани със стогодишнината начинания на Chevrolet, ръководени от Фридерике Шмид, мениджър с доказан опит в областта на подобни, свързани с изкуството дейности. Chevrolet Centennial Artwork включва серия от инициативи, които отбелязват едновековния юбилей на четвъртата по големина автомобилна марка в света. В годината на юбилея, Chevrolet представи седем нови модела в Европа. Продуктовата офанзива продължава с два нови модела през тази година.