Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя: Съжалих за Алонсо

Монтоя: Съжалих за Алонсо

69
0

Хуан Пабло Монтоя е съжалил Фернандо Алонсо щом е разбрал, че негов съотборник ще бъде Люис Хамилтън, заяви колумбиецът.###Хуан Пабло Монтоя е съжалил Фернандо Алонсо щом е разбрал, че негов съотборник ще бъде Люис Хамилтън, заяви колумбиецът. Наскоро всички узнаха за изключително обтегнатите отношения между испанеца и шефа му Рон Денис. Монтоя обаче обяви, че изобщо не е изненадан от факта, че отношенията между Алонсо и екипа на Макларън не са потръгнали.

„Фернандо е прекрасен човек, но той бе номер 1 в Рено, беше свикнал да побеждава и да получава всичко – каза Монтоя. – После отиде в Макларън. Когато съпругата ми Кони и аз чухме, че Люис ще бъде негов съотборник, си казахме: „Боже Господи”. Незабавно съжалихме за Фернандо, защото Люис е като дете на Денис. Рон е платил цялата му кариера, така че иска Люис да печели, а не Фернандо. Той предпочита да види Люис да побеждава, който е като негово собствено дете. Фернандо е нищо за него.”

Според Монтоя Рон Денис е прекрасен човек извън работната среда. Държанието му обаче коренно се променя в офиса и там той иска да контролира всичко. Точно тук е проблемът, счита колумбиеца, тъй като Алонсо не е свикнал някой да се държи по този начин с него.