Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтоя: Сарджънт вече знае, че дните му в Уилямс са преброени

Монтоя: Сарджънт вече знае, че дните му в Уилямс са преброени

741
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Хуан Пабло Монтоя вярва, че Логан Сарджънт няма да остане в Уилямс догодина. Колумбиецът е на мнение, че дните на американеца в отбора „вече са преброени“ и добави, че Сарджънт вече трябва да се оглежда за място в някой друг шампионат.

Сарджънт се присъедини към F1 в началото на 2023 г. Той стана първият американски пилот в световния шампионат след дълго прекъсване. Последният представител на Съединените щати беше Александър Роси, който записа няколко участия с Мейнър/Маруся през сезон 2015

23-годишният пилот пристигна в Уилямс с големи очаквания. Преди това той записа силна кампания във Формула 2, в която спечели две състезания и още няколко подиума. Сарджънт финишира четвърти в крайното класиране, което му помогна да получи суперлиценз.

Сарджънт имаше много трудна новобранска кампания в F1. Американецът постоянно беше побеждаван от Александър Албон. В крайна сметка пилотът на Уилямс спечели само една точка в домашната си надпревара в Остин и финишира 21-ви в генералното класиране.

Тази година Уилямс даде втори шанс на 22-годишния пилот от Форт Лодърдейл. Но въпреки това той продължава да допуска грешки и да изостава сериозно от Албон. В момента Сарджънт е последен във временното класиране и няма нито една спечелена точка.

Бъдещето на Сарджънт е една от най-обсъжданите теми в падока. Американецът е все по-близо до раздяла с Уилямс. Отборът от Гроув проявява интерес към Карлос Сайнц и на практика е зачеркнал настоящия си пилот.

Монтоя също коментира тази тема. Бившият пилот от F1 смята, че съдбата на Сарджънт в Уилямс вече е решена.

„Сарджънт вече знае, че дните му в Уилямс са преброени. Сигурно е, че той няма да остане в отбора, макар да не е обявено официално“, заяви Монтоя.

„Очаквам момента, в който ще му кажат: „Виж, много ти благодарим за изминалите години. Дадохме ти възможност, но не се получи, колко жалко.“ След като му кажат това, той може се отпусне и да се съсредоточи върху бъдещето си.“

„Логан ще се отпусне много повече, тъй като вече няма да се бори за това място. След това ще му бъде наистина трудно да остане в F1.“

„Ако бях на негово място, първо щях да говоря с всички, за да видя дали има интерес от друг отбор. Но също така щях да започна да разглеждам Индикар, WEC и други възможности за следващата година“, добави колумбиецът.

Преминаването на Сарджънт в F1 беше въз основа на добрите му резултати в поддържащите шампионати. Но според Монтоя, това не е показател за бъдещи успехи на най-високо ниво

„Той имаше труден период. Ако погледнете представянето му във F3 и F2, той беше много добър.“

„Тъжно е. Ако попитате Албон, той ще каже, че Сарджънт е много бърз и се справя много добре, но прави много глупави грешки“, завърши Хуан Пабло Монтоя.

Очакванията са Уилямс да обяви раздялата със Сарджънт скоро. Отборът от Гроув прави опити да привлече на негово място Карлос Сайнц. Трикратният победител в F1 все още няма договор за следващата година.

Другата опция за Уилямс е Андреа Кими Антонели. Младият италианец има достатъчно точки в своята книжка, за да получи суперлиценз. Антонели обаче изглежда все повече като наследник на Люис Хамилтън в Мерцедес.