Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монца пред отпадане от календара на Ф1

Монца пред отпадане от календара на Ф1

59
0
Гран при на Италия,Монца,тифози

Пистата Монца, на която се провежда Гран при на Италия, е пред отпадане от календара на Формула 1 за следващия сезон, съобщава италианското издание Il Fatto Quotidiano. Доскоро президентът на Автомобилния клуб на Италия Анджело Дамиани и президентът на Автомобилния клуб на Милано Иван Капели бяха оптимисти, че споразумение с Бърни Екълстоун ще бъде постигнато, след като организаторите бяха подготвили по-добри финансови условия с плащането на по-висока годишна такса от 18 милиона евро за домакинство.

Сега обаче след нова среща с британския милиардер преди няколко дни нещата явно са стигнали до задънена улица. „Беше всичко или нищо. Но няма място за повече преговори”, заяви Дамиани, който в началото на годината очакваше да бъде подписан нов 7-годишен договор с управата на Ф1. Оказва се, че сега Екълстоун е поискал около 25 милиона евро такса за домакинство, но ръководителите на пистата били категорични, че няма да платят толкова голяма сума.

Състезанието за Гран при на Италия е насрочено за 4 септември тази година и не е под въпрос, но за 2017 е много вероятно да не се състои или поне не на Монца. Варианти са състезанието да се премеси на Имола, където имаше надпревара до 2006 г. за Гран при на Сан Марино, или на Муджело, но последното е малко вероятно.