Начало Други MOOG се завръща като доставчик в евросериите NASCAR

MOOG се завръща като доставчик в евросериите NASCAR

118
0

Световната марка на Federal-Mogul Motorparts – MOOG, за втора поредна година е официален доставчик на компоненти за кормилно управление и окачване на NASCAR Whelen Euro Series, едни от най-бързо разрастващите се автомобилни състезания в Европа. Частите MOOG, които в продължение на 52 последователни години подпомагат окачването на шампионите от сериите в Северна Америка на Monster Energy NASCAR Cup Series, са вградени във всяка състезателна кола в евросериите NASCAR за 2018 г. Миналата година шампионите на EuroNASCAR, Алън Дей и Томас Ферандо постигнаха победата, използвайки отново частите MOOG.

Жером Галпан, президент и главен изпълнителен директор на NASCAR Whelen Euro Series казва: „MOOG е един от първите в индустрията автомобилни марки за следпродажбено обслужване, позната с впечатляващи технологии и изключително качество, надеждност и представяне. Това спонсорство благоприятства всички страни – включително нашите екипи, пилоти и фенове – като увеличава разпознаваемостта на това състезание с американски корени, както и на впечатляващите ползи от избора на части MOOG.

Календарът за 2018 г. обхваща 12 кръга по водещи обикновени и овални писти във Франция, Испания, Италия, Великобритания, Германия и Белгия. Серийте започнаха този уикенд на пистата Рикардо Тормо във Валенсия, като победата спечели шампионът Алън Дей с Шевролет, а в другите две състезания  от ELITE 2  триумфира Уилфред Босена с Форд Мустанг. Финалният кръг е на 20-21 октомври на белгийската писта Золдер. Сериите ще се завърнат също така в Тур, Франция със съвсем нов старт – Oval World Challenge на 30 юни – 01 юли.

Другите стартове са на 19-20 май във Франчакорта, Италия (кръгове 3 и 4), 9-10 юни в Брендс хеч, Великобритания (5 и 6), 15-16 септември в Хокенхайм, Германия (полуфинали).

Шампионатът NASCAR Whelen Euro Series е основан през 2012 г. е насочен към автомобили, одобрени от NASCAR, задвижвани от мощни двигатели V8 с 400 к.с.. Шампионатите в сериите се награждават в две направления – ELITE, за професионални и полупрофесионални пилоти; и ELITE 2, което е за млади пилоти на нива сребро и бронз. Над 150 000 фенове посетиха събитията на NASCAR Whelen Euro Series през 2017 г.