Начало Formula E News Mортара спечели първото състезание в Берлин

Mортара спечели първото състезание в Берлин

454
0
Едоардо Мортара, Вентури
Едоардо Мортара, снимка Формула Е

Едоардо Мортара спечели първото състезание в Берлин. То се проведе на бившето летище Темпелхоф. Пилотът на Вентури потегли от полпозишън и успя да използва най-добре електрическата си енергия. В края на надпреварата той успя да удържи на атаките на Жан-Ерик Верн от екипа на DS Techeetah. Трети остана победителят от Монако Щофел Вандоорн с Мерцедес.

Мортара направи най-доброто потегляне от полпозишъна. Състезателят от швейцарски произход успя да защити позицията си от Алекс Симс и Антонио Феликс да Коща. Португалецът все пак успя да мине пред състезателя на Махиндра в края на първата обиколка.

В следващите няколко минути Мортара отвори аванс пред своите преследвачи. В дъното на топ 10 Мич Еванс атакува Паскал Верлайн.

30 минути след старта на състезанието в Берлин, Мортара продължаваше да води пред Верн и да Коща. Голяма част от състезателите минаха през зоната за активация. До момента бяха отпаднали Ник Касиди и Лукас ди Граси.

В края на първото състезание в Берлин, Верн използва фен бууст и изпревари Вандоорн.

В крайна сметка Едоардо Мортара успя да отвори достатъчно преднина, която му позволи да спечели втора победа от началото на сезона във Формула Е. До него на подиума се качиха Жан-Ерик Верн и Щофел Вандоорн.

Четвърти финишира Андре Лотерер с Порше, следван от Мич Еванс с Ягуар и Паскал Верлайн (Порше). Топ 10 допълниха Сам Бърд (Ягуар), Антонио Феликс да Коща, Алекс Симс (Махиндра) и световният шампион Ник де Врийс с Мерцедес.