Начало Moto News MotoGP: Доктора се върна в Бразилия

MotoGP: Доктора се върна в Бразилия

40
0

Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Валентино Роси отново се върна в Бразилия вчера, една година след като бе в тази страна, за да предаде магията на MotoGP в Южна Америка.

За тези, които си мислят, че на звездите в мотоспорта им е лесно, ще проследим цялото пребиваване на Доктора в Бразилия. Деветкратният световен шампион бе на еднодневно посещение в Сао Пауло, което бе част от забързания му график. Валентино бе посрещнат в 4.30 ч. сутринта от специална делегация на Yamaha Motor de Brazil, които го проводиха до хотела. След около час за освежаване, героят от MotoGP даде първото си интервю за деня за списание Playboy, като говори за състезанията, за Yamaha и за новия скутер на марката – T-Max. След това започнаха другите активности.

Доктора бе закаран до Фазенда Катуава – чудесна частна писта в средата на бразилската провинция, за много специално каране. Той излезе на пистата заедно с две други звезди – Леандро Мело от TV Globo и легендарния футболист Кафу. Кафу е футболистът с най-голямо международно признание и е единственият, които е играл на три финала на Световната купа, като спечели два от тях – 1994 и 2002 г.

Трите звезди излязоха на пистата заедно с Yamaha YZF-R1 за няколко бързи отсечки с машината, преди да започнат да играят футбол. За Валентино нямаше почивка, защото изостави двамата си футболни приятели, за да се срещне с друга бразилска мотоциклетна легенда – Алекс Барос, за интервю за шоуто Linha de Chegada по бразилската телевизия. Барос е най.-голямата бразилска мотоциклетна звезда в Гран При досега.

След кратко прекъсване за обяд, Роси отново започна работа с още едно телевизионно интервю  за канала MotoGP SporTV на TV Globo, а след това имаше интервю с 16 избрани журналисти. След това Доктора отново се върна до хотела за сесия с раздаване на автографи и специална среща (meet & greet) с избрани дилъри на Yamaha и победителите от специален конкурс на марката. След това Роси се качи на самолета и отлетя за Остин, Тексас, където утре започва състезателният уикенд на втория кръг от шампионата.