Начало Moto News МотоGP: Лоренцо: Не мога да сторя кой знае какво, за да се...

МотоGP: Лоренцо: Не мога да сторя кой знае какво, за да се защитя от Хонди-те

45
0
Дани Педроса,Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо бе разочарован от представянето си в последния старт от шампионата на МотоGP в Брно. Пилотът на Ямаха не успя да задържи съперниците си от Хонда, след като водеше през повечето от 22-те обиколки на надпреварата.

Марк Маркес го задмина четири тура преди края, а малко след това съотборникът му Дани Педроса стори същото и зае втората позиция. Лоренцо финишира на 2,277 сек зад победителя. Валентино Роси с втората Ямаха бе четвърти при карирания флаг, на 10,101 сек зад Маркес.

Наистина съм разочарован, тъй като чувствам, че съм в най-добрата форма в кариерата си. Стартирах добре, първата обиколка бе много бърза, но не мога да сторя кой знае какво, за да се защитя от Хонди-те. Все пак карането беше удоволствие, както и битката с Марк. Опитах се да поддържам темпото им до края. Но в крайна сметка се гордея, тъй като върша възможно най-добра работа – коментира Хорхе.

Той е трети в генералното класиране, но вече е на 44 точки зад лидера в подреждането Маркес.

В края на седмицата ще се проведе третият пореден старт от началото на втората половина на сезона – на пистата Силвърстоун. Лоренцо заяви, че не може да направи кой знае какво, освен да се моли и да е търпелив.

Шампионатът още не е загубен, но отсега нататък ще е особено трудно. Сега ни е малко по-лесно, отколкото защитата на титлата през 2011 г. Хонда обаче подобриха много неща. А и аз се контузих два пъти тази година. Затова съм толкова далеч от Марк в първенството. Но дори без паданията и фрактурите борбата за титлата щеше да е трудна. Ямаха е невероятен екип и се опитва да намали разликата с Хонда. Всички работят по 24 часа в денонощието и аз вярвам в тях. Имам пълно доверие на инженерите си – допълни Лоренцо.