Начало Moto News МотоGP: Лоренцо: Всички познават Сепанг и ще са силни там

МотоGP: Лоренцо: Всички познават Сепанг и ще са силни там

131
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо спечели първата си титла в МотоGP на пистата Сепанг в Малайзия през 2010 г. Тази седмица пилотът на Ямаха се завръща на трасето до Куала Лумпур в опит да намали разликата спрямо Марк Маркес (Хонда) в генералното класиране на шампионата. Той изостава с 39 точки от младия си сънародник и ще се постарае да ги намали с колкото се може повече.

При 4 оставащи до финала на сериите надпревари, максималният брой точки, който може да бъде спечелен, е 100. Разликата между актива за първо и второ място пък е само 5 (25 – 20) и Лоренцо е наясно, че трябва да се бори колкото се може по-упорито за победи.

Голямото пътуване започна – предстоят ни три последователни старта, както финалната фаза от шампионата, която е и най-важната. След Арагон, където се борихме толкова упорито, сега пристигаме на една специална писта. Сепанг е трасе, което всички познават наистина добре. Предполагам, че всички пилоти ще са силни там, тъй като направихме няколко предсезонни теста в Малайзия. Сепанг е дълга и технична писта с две великолепни прави, както и някои чудесни завои. Най-лошото нещо е, че винаги има бури, но никога не знаеш кога точно ще завали. Имам някои прекрасни спомени от там, но в момента трябва да се съсредоточим върху надпреварата и да се постараем да намалим аванса на Маркес. Шампионатът е труден, но ще се борим до последно – коментира Хорхе.

Съотборникът му Валентино Роси е печелил състезанието на малайзийската писта шест пъти. Италианската легенда харесва много трасето и смята, че то ще пасне на Ямаха.

Изтощително е чисто физически, защото е много горещо, но пистата е страхотна. Желанието ми е да се постарая да направим добър уикенд там. Ще работим здраво по настройките, за да го постигнем и за да сме конкурентоспособни в надпреварата – допълни Роси.