Начало Moto News MotoGP: Лоренсо с нов рекорд и полпозишън на Мизано

MotoGP: Лоренсо с нов рекорд и полпозишън на Мизано

95
0
Хорхе Лоренсо

Хорхе Лоренсо от заводския тим на Ducati постигна убедителен полпозишън за Гран при на Сан Марино на пистата Мизано, 13-и кръг от първенството на MotoGP. Той постигна нов рекорд на трасето – 1:31.629 мин.

Испанецът изпревари с близо 3 десети от секундата Дажк Милър от Pramac Ducati, който малко изненадващо зае втората позиция. Първата редица допълни Маверик Винялес с Yamaha.

Лидерът в шампионата Марк Маркес от Repsol Honda остана 5-и, след като падна още във втората си бърза обиколка. До него от втора линия ще стартират Андреа Довициозо с Ducati (4-и) и Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda – 6-и.

Маркес веднага се изправи на крака и след като намери скутер наблизо,  се върна много бързо в бокса, където първият му мотор, с който записа първия си бърз тур, вече беше подготвен. Марк загуби около 3 минути и успя да запише още 2 обиколки.

Легендата Валентино Роси с втората заводска Yamaha остана 7-и, като разликата между него и 2-и бе малко повече от 0.1 сек. Дани Педроса с Repsol Honda бе най-бърз в първата квалификация и намери място в Q2, но в нея се нареди едва 11-и.

Пълни резултати от втората квалификация