Начало Moto News MotoGP: Маркес триумфира и на Льо Ман след грешки на конкурентите

MotoGP: Маркес триумфира и на Льо Ман след грешки на конкурентите

46
0

Шампионът Марк Маркес с Repsol Honda записа трета поредна победа от началото на сезона в MotoGP. Испанецът спечели Гран при на Франция на Льо Ман, като подобно на предния кръг на Херес, се възползва от грешките на конкурентите.

Втори финишира пилотът на Pramac Ducati Данило Петручи, а подиумът допълни Валентино Роси с Yamaha.

Първо падна Андреа Яноне със Suzuki само няколко завоя след старта. Малко по-късно на същото място отпадна и Андреа Довициозо с Ducati, а в 8-ия тур състезанието приключи и аз Йохан Зарко с Yamaha Tech 3, който стартира от полпозишън.

Маркес поведе след старта, следван от Хорхе Лоренсо с Ducati. След това Лоренсо пое водачеството, а Марк се срина до 4-о място, като пред него минаха Зарко и Довициозо.

Дови изпревари Зарко след грешка на французина. Италианецът изпревари и лидера Лоренсо, но точно тогава катастрофира. Андреа не пострада от падането, но по мотора му имаше много повреди.

В осмата обиколка Маркес изпревари Зарко и зае второто място и минута по-късно Йохан падна. Лидер бе Лоренсо, следван от Маркес и Петручи.

В 11-ата обиколка Маркес поведе след грешка на Лоренсо, като последният едва не падна. От този момент нататък Хорхе започна да губи позиции и от първото място в крайна сметка финишира шести

Първо Петручи мина Лоренсо, след още една обиколка това направи и Роси, а след още един тур Джак Милър с Pramac Ducati се справи с Хорхе. В 22-рата обиколка след дълга битка и Дани Педроса изпревари Лоренсо, заемайки 5-ото място.

Пълно класиране от състезанието