Начало Moto News MotoGP: „Малкият самурай“ Педроса на върха в Тайланд

MotoGP: „Малкият самурай“ Педроса на върха в Тайланд

57
0

„Малкият самурай“, както наричат Дани Педроса от екипа на Repsol Honda направи най-бързата обиколка досега на пистата Чанг в Тайланд. Това стана в третия ден от официалните тестовете на пилотите от MotoGP. Така Honda бе най-бързият мотоциклет на новото в календара трасе в Бурирам. В първия ден с най-добро време бе Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol), във втория Марк Маркес (Repsol Honda), а в третия ден Педроса.

Педроса постигна 1:29.781, като това е най-доброто време от трите тестови дни, а Маркес остана на 3-а позиция в комбинираните времена с 1:29.969, а Кръчлоу остана 4-и, над границата от 1:29 за обиколка. Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3) бе втори, само на 0.086 сек. Така той бе третия пилот, който влезе в Клуб 1:29.  Маркес направи леко падане днес, но работи доста продуктивно с 96 обиколки. От вчера той пробва една новост в мотора си – карбоново рамо на задното колело. Марк го пробва в Сепанг и Валенсия, но като че ли най-голям ефект тази новост имаше в Тайланд. Не е тайна, че Honda се надява да запази двете титли – при пилотите и конструкторите.

Единственият, който обърка „купона“ на Honda бе Йохан Зарко, който счупи бариерата от 1:30 за обиколка в третия ден и то два пъти, като във втория даде 1:29.867 малко преди края на последната тестова сесия. Зарко използва шаси от 2016 на своя мотоциклет, направи 47 обиколки и бе най-бързият пилот на Yamaha.

Друг пилот, който направи отлично впечатление с представянето си в трите дни бе Алекс Ринс от екипа на Suzuki Ecstar. Бързият си рейд испанецът продължи и в третия ден и стана 5-и в общото класиране. Той катастрофира, но направи 66 обиколки. Съотборникът му Андреа Яноне не бе толкова бърз и остана на 15-о място. За този тест заводският тим на Suzuki пробваха два варианта на аеропакети на моторите и подобрения в шасито.  Джак Милър (Alma Pramac Racing) също бе сред бързите пилоти и в третия ден. Той стана 6-и, като остана само на 7 хилядни (0,007 сек.) след Ринс Австралиецът започва първия си сезон с непознатия за него мотор на Ducati и караше с миналогодишната машина GP17. Съотборникът му Данило Петручи е с новият мотор GP18 и стана 9-и. Така двама пилоти на Alma Pramac Racing влязоха в топ 10.

Вицешампионът Андреа Довициозо (Ducati Team) завърши успешно третия ден, като завърши програмата си въпреки топлото време. Той пробва нови аеродинамични елементи и подобрения по шасито, като завъртя 58 обиколки. Дови стана 7-и в комбинираните времена. Съотборникът му Хорхе Лоренсо бе 16-и в комбинирането времена, като в последния ден на тестовете сменяше двата мотоциклета GP18 и GP17. Нека не забравяме, че Лоренсо подобри рекорда за обиколка на Сепанг.

Осми в Тайланд стана Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP), като най-добрата му обиколка бе днес. Той направи голяма крачка напред в следобедната сесия, но остана 12-и за деня. Неговият съотборник  Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) бе по-бърз днес и стана 10-и с време 1:30,511 в 69-ата от общо 70 обиколки, но в общото класиране е 12-и.

Новакът в класа Такаки Накагами (LCR Honda Idemitsu) също изненада с представянето си. Той стана 8-и в третия ден и зае 10-о място в общото класиране с време 1:30.456. така японецът бе най-бърз от дебютантите. Другият новак Франко Морбидели (EG 0,0 Marc VDS) стана 13-и, само на 2 десети. Съотборникът му Том Люти бе доста по-бавен – 1:31.354. Малайзиецът Хафиз Сихрадин (Monster Yamaha Tech 3) е следващият новак, който сега дебютира с мотор от MotoGP. Той се бори за място в отбора на Ерве Поншарал и направи 47 обиколки, като бе само на 0,043 сек. след Люти.