Начало Moto News МотоGP: Маркес ще се размине без операция на контузеното рамо

МотоGP: Маркес ще се размине без операция на контузеното рамо

20
0
Марк Маркес

Марк Маркес ще се размине без операция на контузеното си ляво рамо, което извади при падане преди Гран при на Великобритания миналия уикенд. 20-годишният пилот на Хонда бе пуснат от лекарите да се състезава на Силвърстоун, където в крайна сметка финишира втори.

След надпреварата обаче Маркес премина основен медицински преглед. Лекарите са установили, че има разтегнати връзки, но няма нужда от хирургическа интервенция. Рамото бе наместено в медицинския център на Силвърстоун и пилотът заяви, че по време на състезанието не е усещал болка заради обезболяващата инжекция. На финала той все пак се чувстваше по-изморен от обикновено.

Данни от Алпинстарс показват, че въздушните възглавнички в състезателния екип на Маркес са се надули 0,168 сек преди първия удар на лявото рамо, като целият процес е отнел едва 0,048 сек. Системата осигурява поглъщане на част от енергията при сблъсъка. Маркес е убеден, че без нея щеше да пострада значително повече:

Според мен контузиите на раменете се случват заради това, че караме толкова бързо и натискаме здраво. Катастрофите на Хорхе [Лоренцо] и Дани [Педроса] бяха много сериозни. Моята бе малко по-различна. Инциденти пък стават със или без въздушни възглавници. При мен обаче точно те проработиха чудесно.

Маркес призна след състезанието в Англия, че мисълта за шампионата се промъква в главата му.

Имаме аванс от 30 точки пред Дани, 39 спрямо Хорхе, но ни остават доста надпревари. Аз обаче винаги ще се боря да съм в челото – заяви испанецът.