Начало Moto News MotoGP: Петручи най-бърз след петъчните тренировки на Мизано

MotoGP: Петручи най-бърз след петъчните тренировки на Мизано

56
0

Пилотът на Octo Pramac Ducati Данило Петручи бе най-бърз след петъчния дена в Гран при на Сам Марино от MotoGP. Той постигна най-добро време във втората  тренировка на пистата Мизано – 1:33.231 мин.

В същото време защитаващият титлата си Марк Маркес от Repsol Honda падна в последните минути на сесията и не успя да направи последна бърза обиколка. Така, въпреки че водеше за по-голямата част от тренировката, Маркес остана пети. Испанецът бе най-бърз в първата сесия.

В последните обиколки Петручи успя да подобри постижението на Маркес. Това стори и Маверик Винялес с единствения заводски мотор на Yamaha след тежката контузия на Валентино Роси. Винялес остана на 0.005 сек от Петручи.

Лидерът в класирането в момента Андреа Довициозо със заводската машина на Ducati също записа много силна обиколка малко преди финала и остана трети, следван от Дани Педроса с Repsol Honda.

Шести седми и осми се наредиха Кал Кръчлоу с LCR Honda и другите двама пилоти на Ducati Микеле Пиро и Хорхе Лоренсо. Пилотите от топ 8 се събраха в едва четири десети. Андреа Яноне със Suzuki остана девети.

Трима пилоти паднаха на първия завой  – Сам Лоус (Aprilia), Джак Милър (Honda) и Алекс Ринс (Suzuki). И тримата са невредими за разлика от брата на Маркес – Алекс, който ще пропусне остатъка от състезателния уикенд в Moto2 след сериозна катастрофа.

Инцидентът на Алекс стана в края на първата тренировка в класа, след като той вече бе записал най-бързата обиколка. Два часа след инцидента отборът на Алекс обяви, че той е в стабилно състояние, но ще пропусне остатъка от състезателния уикенд.

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ТРЕНИРОВКА