Начало Moto News MotoGP: Педроса с първа победа за сезона на Заксенринг

MotoGP: Педроса с първа победа за сезона на Заксенринг

20
0
Дани Педроса

Дани Педроса от екипа на Repsol Honda спечели първата си победа за сезона в MotoGP. Той бе най-бърз в драматичното състезание за Гран При на Германия на пистата Заксенринг, следван от Хорхе Лоренсо и Андреа Довициозо.
Педроса направи отличен старт и поведе на първия завой, следван от съотборника си Кейси Стонър и дуото на Yamaha Factory Racing Бен Спийс и Хорхе Лоренсо. След това Стонър изпревари Педроса и искаше да натрупа преднина. След тях бяха двамата от Monster Yamaha Tech 3 Кал Кръчлоу и Андреа Довициозо, следвани от ники Хейдън (Ducati Team) и Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP). Микеле Пиро (San Carlo Honda Gresini) спря с механичен проблем, а Спийс изпусна спирането на един завой, отвори го и излезе от пистата. Лоренсо веднага го изпревари и стана трети след двамата от Repsol Honda. Матия Пасини (Speed Master) катастрофира и отпадна от състезанието, а Домициозо и Кръчлоу започнаха да догонват Спийс, а в следващата група бяха Валентино Роси (Ducati Team) и Хектор Бербера (Pramac Racing). След две обиколки Дови и Кал изпревариха Спийс, а двамата от Repsol Honda дръпнаха напред. Междувременно Алваро Баутиста, който стартира последен стигна до 11-а позиция.
Кръчлоу се залепи зад Довициозо 17 обиколки преди финала, а двамата догониха Спийс и оформиха група на Yamaha. Отпред Дани и Кейси водеха битка помежду си, следвани от Лоренсо. 12 обиколки преди края Педроса атакува Стонър и го изпревари в първия завой. Кейси остана зад задното колело на Педроса. Битката между пилотите на Yamaha стана още по-ожесточена, а Кричлоу изпревари Довициозо за 4-о място. Това обаче не бе задълго, защото британецът излезе от първия завой и влезе в чакъла. Той се върна на пистата, но след Баутиста, като остави Спийс и Довициозо да се борят помежду си.
Трилърът предстоеше в последните няколко обиколки. Стонър и Педроса. В битката да победи съотборника си, Стонър катастрофира в последните завои, обиколка преди финала. Педроса вдигна темпото и постигна първата си победа за сезона, пред Лоренсо и Довициозо, който за грети път се качва на подиума този сезон. Този резултат даде на Лоренсо преднина от 14 точки пред излезлия на втора позиция Педроса, а трети в класирането е Педроса. Бен Спийс остана четвърти, следван от Щефан Брадъл и Валентино Роси, за който 6-ото място е най-добрият резултат този сезон. Топ 10 оформиха Баутиста , Кръчлоу, Барбера и Хейдън, а Ранди де Пюние (Power Electronics Aspar) е 11-и и първи от машините CRT.