Начало Moto News MotoGP: Педроса с първи полпозишън за сезона

MotoGP: Педроса с първи полпозишън за сезона

40
0
Дани Педроса

Дани Педроса от екипа на Repsol Honda ще стартира за първи път от полпозишън през този сезон. Той бе най-бърз на квалификацията за Гран При на Франция на пистата Льо Ман. За първи път през този сезон той победи на квалификация съотборника си Кейси Стонър.
В началото на сесията пистата беше мокра, но след това 30 минути преди края изсъхна. Педроса направи 1:33,638 и изпревари Стонър. Това е 4-а полпозишън на Дани на пистата Льо Ман. Първа редица – трети, допълни пилотът на Monster Yamaha Tech 3 Андреа Довициозо, който направи най-добрата си квалификация през този сезон. Хорхе Лоренсо от Yamaha Factory Racing оглави втората редица, след като попадна в трафик в последната си бърза обиколка. След него – пети е съотборника на Довициозо Кал Кръчлоу, който в началото бе лидер в класирането. Шести е съотборника на Лоренсо Бен Спийс, който има намерение да се бори за подиум в това състезание.
Трета редица е водена от Валентино Роси, който стана седми и е на-добре квалифициралия се пилот на Ducati, след като завъртя по-бърз тур от Алваро Баутиста от San Carlo Honda Gresini, който бе в топ 5 във всичките тренировъчни сесии, а на квалификацията падна в последната минута на сесията при своята бърза обиколка. Хектор Барбера от Pramac Racing Team е 9-и, като изпреври другият сателитен пилот на Ducati Карел Абрахам от Cardion AB Racing.
Ранди де Пюние от Power Electronics Aspar бе най-бърз от машините CRT – 12-и и зарадва своите фенове н домашното си трасе.
Пилотът на LCR Honda MotoGP Щефан Брадъл катастрофира, след като бе един от първите пилоти, излезли на пистата със сликовеИван Силва бе близо до лоусайд, преди да излезе в чакъла и д прекрати участието си Лошия късмет на Алекс Еспаргаро продължи, след като отново получи повреда в мотоциклета си.