Начало Moto News МотоGP: Педроса ще се старае да подобри постоянството в представянето си

МотоGP: Педроса ще се старае да подобри постоянството в представянето си

42
0
Дани Педроса

Дани Педроса ще се постарае да подобри постоянството в представянето си през втората половина на сезон 2013 г. в МотоGP. Това обясни пилотът на Хонда в обобщението си на надпреварите до лятната пауза.

Слабото ни място може би е постоянството в представянето, но все още се борим за титлата. Това трябва да подобрим през втората половина от сезона. По отношение мотора имахме някакви разлики спрямо съперниците ни във всеки старт досега. Няколко фактора влияеха върху поведението на машината – жега, студ и т.н., неща, които трудно могат да се компенсират. В отделни надпревари имаше пълен паритет, но Хонда или Ямаха задължително имаха известно предимство (пред всички останали). Затова е толкова трудно пилотът да донесе разлика в представянето. Въпреки всичко успяхме да стигнем втората позиция – обясни Дани.

Катастрофата в Германия означава за Педроса загубен шанс за печелене на точки:

– На Заксенринг не взехме нищо, загубихме актив и на Лагуна Сека заради контузията. Надявам се всичко това да е вече зад гърба ни. За мой късмет Марк Маркес и Хорхе Лоренцо също допускат грешки. Може би Маркес прави по-малко и може би поради тази причина е начело в класирането. Тази тенденция в шампионата – който бърка най-малко, получава най-много точки – е видима. По отношение на Марк съм изненадан най-вече от това колко бързи учи. Не му отнема кой знае колко дълго време.

Дани се надява освен това да се възстанови напълно за втората половина от сезона – това е най-важно с оглед битките по пистите.

Трябва да съм във върхова форма, тъй като след връщането ни на трасе има три поредни надпревари. Затова голямата част от почивката е посветена на възстановяването. Освен това ще се опитам да прочистя съзнанието си и да се позабавлявам, защото останалата част от сезона е особено напрегната – допълни пилотът.