Начало Moto News МотоGP: Педроса спечели полпозишъна на Мизано

МотоGP: Педроса спечели полпозишъна на Мизано

32
0
Дани Педроса

Дани Педроса (Хонда) спечели полпозишъна за неделния старт на Мизано от МотоGP. Хорхе Лоренцо (Ямаха) остана на 0,018 сек зад него, а последното място на първа редица взе Кал Кръчлоу (Тех 3 Ямаха).

Пилотите почти не бяха карали в тренировките, когато условията направиха излизанията на писта на практика безпредметни. Затова и първата половина от квалификацията бе посветена на бързи тестове и опит за събиране на максимално събиране на данни. При това положение битката за разпределение местата на стартовата решетка се състоя в последните десетина минути на сесията.

Борбата бе наистина ожесточена и лидерът в класирането се сменяше по няколко пъти на обиколка. 3 минути преди края Щефан Брадл (LCR Хонда) бе с първо време. Кръчлоу го изпревари, но в последната си бърза обиколка сбърка. Секунди след като Кал пресече финалната линия, от там прелетя и Лоренцо, измествайки го позиция назад. Педроса се справи прекрасно в последния сектор, спечели много време в него и подобри постижението на Хорхе с 18 хилядни от секундата.

Пети остана Алваро Баутиста (Хонда Грезини), а топ 10 допълниха Валентино Роси (Дукати), Андреа Довициозо (Тех 3 Ямаха), Бен Спийс (Ямаха), Джонатан Риа (за когото това бе дебютна квалификация с Хонда в МотоGP) и Ники Хейдън (Дукати).