Начало Moto News MotoGP: Представиха отбора на Ducati на летището в Мюнхен

MotoGP: Представиха отбора на Ducati на летището в Мюнхен

24
0

За да се потвърди синергията между Ducati и Audi Group, които са собственици на марката от Болоня, тимът за MotoGP бе представен в Audi Forum на летището в Мюнхен.

Показан бе карбоновия Ducati Desmosedici GP14, който току що бе докаран в Европа от тестовете в Малайзия и Австралия. Клаудио Доменикали – генералният директор на Ducati Motor Holding лично представи целия отбор, начело с шефа на Ducati Corse Луиджи Даллина, спортния директор на Ducati Corse Паоло Чиабати пилотите  Андреа Довициозо и Кал Кръчлоу. На представянето бе показана новата цветова схема на мотоциклетите и на екипите на пилотите.
Както казах наскоро, в MotoGP ние отново искаме да извойваме тези ценности, които ни позволиха да достигнем до успешни резултати в миналото – каза Клаудио Доменикали. –  Готови сме за сезон 2014 и сме твърдо уверени в ентусиазма, страстта и техническата компетентност на нашия отбор, а с поддръжката на нашите спонсори и партньори, сле готови да приемем нови предизвикателства.  Кал и Андреа са много талантливи пилоти, Луиджи Даллина може да управлява ресурсите на тима по най-добрия начин.
Джиджи Даллина каза, че работата му в Ducati Corse е  най-важното предизвикателство в живота му. Паоло Чиабати пък добави: След три трудни сезона без каквито и да било значими резултати, направихме промени в организацията, които през този сезон трябва да донесат първите плодове. Целият отбор на Ducati е много мотивиран, а обнадеждаващите резултати, които показахме на последните тестове ни дават надежда за успехи в шампионата. Знаем че трябва да свършим много работа, за да начмали изоставането от фаворитите, но сме убедени, че решенията, които сме взели са правилни.