Начало Top Moto News MotoGP премести Гран при на Великобритания през пролетта

MotoGP премести Гран при на Великобритания през пролетта

68
0
MotoGP във Великобритания
снимка, Ред Бул Контент Пуул

MotoGP промени датата на провеждане на Гран при на Великобритания. Според информацията на Дорна, събитието на Силвърстоун ще се провежда отново през пролетта, а не в разгара на лятото, както беше през последните години.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)


MotoGP се завърна на Силвърстоун през 2010 г. Оттогава легендарното британско трасе е непрекъснат домакин на стартове от шампионата, с изключение на 2018 и 2020 г.

През последните години стартът във Великобритания се провеждаше в разгара на лятото. От сезон 2022 насам надпреварата беше насрочвана за първата седмица на август. Преди това Гран при на Великобритания беше няколко седмици по-късно. Целта на този ход беше привличането на повече хора, които да посетят събитието

В края на миналия уикенд стана ясно, че следващият старт във Великобритания ще бъде преместен с няколко месеца по-рано. Планът е той да се състои в периода 23-25 май.

„Като част от това, което в някои отношения ще бъде нов облик на календара ни за 2025-та, ние сме развълнувани да отпразнуваме Гран при на Великобритания по различно време на годината и извън ваканционния период. Това ще даде възможност на още повече британски фенове да дойдат на Силвърстоун“, каза Кармело Еспелета.

„Както всички знаят, MotoGP се радва на силна тенденция на положителен ръст по отношение на публиката и зрителите по целия свят. Искаме да гарантираме, че това събитие ще получи платформата и експозицията, които ще му позволят да играе още по-голяма роля в това“, добави CEO-то на Дорна Спортс.

От ръководството на Силвърстоун приветстваха новината за преместване на състезанието в края на месец май.

„Нашите фенове вече няма чакат толкова дълго за следващата британска Гран при. Ние вече работим по подготовката на още един страхотен уикенд, изпълнен с екшън от MotoGP, музика на живо, спиращи дъха каскади и много други“, каза главният изпълнителен директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл.

Преместването на стартът във Великобритания в MotoGP ще доведе до застъпване с Гран при на Монако и Индианаполис 500. Двете мега събития традиционно се провеждат в края на месец май. Тепърва ще стане ясно дали новата дата на Гран при на Великобритания ще окаже положително или негативно влияние върху MotoGP.

Вчера се проведе тазгодишното издание на Гран при на Великобритания. Победител в него стана Енеа Бастианини. Състезателят на Дукати спечели и съботния спринт на Силвърстоун.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MotoGP™ (@motogp)


Очаква се календарът на MotoGP за 2025 г. да претърпи някои промени. Най-сериозната от тях ще бъде с Гран при на Индия. Събитието на пистата Буд Интернешънъл трябва да се проведе в началото на кампанията. В края на юли Дорна подписа нов тригодишен договор с правителството на щата Утар Падеш.