Начало Moto News MotoGP: Suzuki направи тридневни тестове на Филип Айлънд

MotoGP: Suzuki направи тридневни тестове на Филип Айлънд

56
0
MotoGP,Suzuki

Отборът Suzuki MotoGP завърши тридневни тестове на пистата Филип Айлънд в Австралия. Лошото време и проливния дъжд обаче попречиха да бъде изпълнена изцяло предвидената програма.

Тест пилотът на Suzuki Ранди де Пюние този път не тества сам мотоциклета. Към него се присъедини и пилотът от WSBK Юджийн Лавърти. Ирландецът караше в първите два дни, а после падна на хлъзгавата писта и остана само с 37 обиколки. И Лавърти, и де Пюние паднаха на едно и също място – на първия завой. На Де Пюне му се размина и сблъсъкът с ято гъски, които кой знае откъде долетяха на пистата. Температурата на въздуха бе около 15 градуса, а на трасето не се повиши повече от 20. Това е съвсем нормално, тъй като сега в Австралия е зима.

Suzuki пробваха различни типове гуми, нови детайли и настройки по мотоциклета. На тима обаче не стигна време на пистата да направят всичко предвидено, заради лошите атмосферни условия. За два дни Де Пюние направи 36 обиколки. Той каза: В Австралия имахме малко повече късмет, отколкото в Аржентина. Можехме да тестваме по два маса на ден, а през останалото време да седим и да чакаме кога пистата ще изсъхне.Условията бяха нереални, особено ниските температури. . Все пак пробвахме няколко варианта на настройки. Пробвахме и няколко варианта на гуми Bridgestone, които са подготвени за следващата Гран При, а също и няколко варианта на настройките и баланса на окачването. От страна на електрониката, аз открих нова стратегия за работа с тракшън-контрола, която се оказа много подходяща и за нас е крачка напред в развитието.