Начало Moto News МотоGP: В Сузуки доволни от тридневните тестове на Мизано

МотоGP: В Сузуки доволни от тридневните тестове на Мизано

49
0
Ранди де Пюне,Сузуки

Тийм мениджърът на Сузуки Давиде Бривио бе особено доволен от тридневните тестове на екипа, който ще се завърне в МотоGP през 2015 г. Тренировките се проведоха на пистата Мизано.

Японският производител има натоварена програма за изпитания. Ранди де Пюне и Нобуацу Аоки правеха тестовете на трасето, носещо името на Марко Симончели. Бривио разкри, че те са работили с нова спецификация на двигателя – преработена така, че да е с по-добър въртящ момент, с промени в електрониката и т.н. Моторът на Сузуки като цяло бе развиван, като състезателите правиха тестове на Мотеги в Япония миналия месец и сега продължиха работата си от там.

Бяха три натоварени дни, но смятам, че свършихме добра работа – коментира Бривио. – Това е първата част от италианската ни кампания, която включва и Муджело през следваща седмица. Имахме възможност да посетим още едно ново за машината ни трасе и можем да продължим да трупаме информация за развитието си. Изключително положително е, че пристигналите от Япония нови неща допринесоха за цялостното подобрение. Определено е добре, че ни бяха от полза. Направихме много положителен напредък по отношение на настройките – особено при електрониката – допълни той.

Бривио обясни още, че изпитанията на Муджело ще се състоят на 24 и 25 септември. Там ще се търсят решения за следващи задачи в програмата на Сузуки.

Най-доброто време на Де Пюне в първия ден тестове бе 1:35.097 мин (74 обиколки), което го нареди 13-ти в класирането – на 1,833 сек от топпостижението на Марк Маркес (Хонда). След това Аоки кара на мокро трасе преди Ранди да приключи изпитанията.