Начало Автомобили Мото-Пфое – лидер при лекотоварните у нас и в Европа

Мото-Пфое – лидер при лекотоварните у нас и в Европа

46
0

Официалният вносител на Ford за България Мото-Пфое от началото на годината е продал над 800 броя автомобили от лекотоварната гама. Това прави 20,8% пазарен дял. Този показател извежда фирмата на първо място не само в страната, но и в Европа.
Основна заслуга за този резултат е не само богатата гама от коли за различни по вид и обем товари, но и на инициативата “Оборотен автомобил”. Тя стартира преди по-малко от месец, “но от нея вече са се възползвали значителен брой клиенти”, обяви единият от управляващите директори Димо Николов. “Засега от услугата могат да се възползват само тези клиенти, които са закупили автомобил по време на промоцията. След време ще разширим тази услуга и за колите, които са закупени преди промоцията, но все още са гаранционни. Третият етап е обхващането на всички притежатели на “работещи автомобили” Ford”, допълни г-н Николов.
Идеята за оборотния автомобил идва от големите корпоративни клиенти, но от нея вече могат да се възползват и тези, които притежават дори една кола от моделите Transit, Connect и Tourneo. При положение, че автомобил от посочените модели аварира на пътя, независимо от кой дилър е закупен, но не може да бъде отремонтиран за два дни, неговият притежател ще получи напълно безплатно оборотен. Така дейността на потребителите няма да бъде задържана и загубите от престоя за ремонт ще бъдат чувствително намалени. На по-късен етап ще бъде възможна същата услуга дори за катастрофиралите “работяги”, но при положение, че няма криминално деяние или употреба на алкохол.
Според г-н Николов този начин на обслужване е уникален в практиката на концерна в Европа и ще увеличи допълнително пазарния дял на марката.
На щанда вниманието на посетителите привличат и други модели, като пикапът Ranger, шасито със сдвоена кабина на Transit с възможност да превозва товари до 1700 кг, както и версията Jumbo, имаща на разположение 14 куб. м и товароносимост от 2220 кг.