Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Може би моментът е правилен Роси да мине във Формула 1

Може би моментът е правилен Роси да мине във Формула 1

55
0

Слуховете са, че счупването на крака от страна на Валентино Роси всъщност може да се окаже идеалния момент за мотоциклетиста да премине по-рано от очакваното във Формула 1.

В началото на състезателния уикенд от MotoGP на Муджело 31-годишният италианец призна, че обмисля възможността да кара трето Ферари във Формула 1. И след като в момента Доктора има неприятна контузия, Брад Спърджън от „Ню Йорк Таймс“ подчерта, че вероятно сега мотоциклетистът ще има повече време да размисъл.

Първата ми мисъл беше дали това ще сложи край на невероятното му доминиране в този спорт“ – казва Спърджън. „Каквото и да е физическото му състояние, дали ще има мотивацията да се завърне? Може би сега е време за Роси да тества няколко пъти болида на Ферари, както направи и преди няколко месеца.“

„Много бих се радвал, ако мога да видя някой да дойде и да се опита да направи това, което само Джон Съртис е правил: да си шампионат по мотоциклетизъм и във Формула 1.“

Междувременно след инцидента на Валентино президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло каза, че от Маранело напълно ще подкрепят състезателя при възстановяването му.