Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли е по-силен сега

Мозли е по-силен сега

42
0

Президентът на италианските автомобилни власти, Енрико Джелпи, вярва, че президентът на ФИА има по-силни позиции, след като му бе гласуван вот на доверие по време на Извънредната генерална асамблея във вторник.

Гелпи, който е на позицията на президент на Автомобилните клубове в Италия (Automobile Club d’Italia )през последните два месеца, даде положителен вот за Мозли. Той поясни, че резултатите, които са 103-55 в полза на британеца, само засилват позициите му във Федерацията.

„Този вот подсилва ФИА: сега има време да се създаде ново ръководство за в бъдеще,докато същевременно могат да се изгладят създалите се различия” – казва Джелпи пред италианския вестник „Гадзето дело Спорт”.

„В началото случилото се бе малко притеснително, но след това нуждата за съхранение на ФИА, която е над всичко, взе надмощие. Мозли спечели вота на доверие заради заслугите си за пътната безопасност и спорта.”

Вотът на доверие бе повдигнат, след като британското издание „News of the World” показа снимки от видео на сексуална оргия с участието на Мозли и пет проститутки. Самият британец обаче вече повдигна дело срещу вестника, навредил на имиджа му.

„Ако не друго, то е притеснително, че някой ползва личния живот за неморални цели” – каза Джелпи. „Трябва да стане ясно защо личен проблем е станал публично достояние.”

Джелпи също така изрази надежда, че националните автомобилни асоциации, които заплашиха да напуснат ФИА, няма да го сторят. Той е категоричен, че международната автомобилна федерация трябва да остане обединена.