Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Ферари няма да оцелеят при бюджетни ограничения

Мозли: Ферари няма да оцелеят при бюджетни ограничения

59
0

Бившият президент на ФИА Макс Мозли реши пак да зачекне Ферари, като каза, че тимът от Маранело не би се справил, ако бъде наложена бюджетна горна граница. Англичанинът допълва, че според него председателят на Скудерията Лука ди Монтедземоло е „много слаба личност„.

Мозли подчертава, че според него Ди Монтедземоло е мекушав, когато преговоря с други.

Лука е много, много добър с хората и определено е много приятен човек, но според мен той е много слаб характер и е лесен за подвеждане“ – коментира британецът пред „F1 Рейсинг“.

След като отборите се съгласиха на бюджетна шапка, схемата в последствие бе изоставена – нещо, за което Мозли обвинява предимно Ферари.

Между януари и май 2008 година проведохме серия срещи, като всички се бяха съгласили за бюджетната шапка и за методологията – но Ферари през цялото време бяха против“ – допълва Мозли. „Според мен това се дължи на факта, че ако те имаха същото количество средства като другите отбори, вероятно щяха да се провалят.“

„Ако хората разбираха проблемите, не мисля, че щяха да бъдат против мен, тъй като всичко, което съм правил досега, винаги е било правено с цел Формула 1 да продължава да съществува и да не върви надолу. Това е много по-крехка структура, отколкото хората предполагат.“